Tradycyjna piekarnia Kraków - dowiedzcie się co może wam zaproponować
Chleb jest jednym z najistotniejszych składników codziennego jadłospisu. Spożywamy go naprawdę dużo, zatem dobrze, jeśli okaże się on pierwszego gatunku. Nic więc dziwnego, że wytwarzane w fabrykach chleby tracą ostatnimi czasy klientów – są niesmaczne, a po paru dobach są już niezdatne do zjedzenia. Na naszych stołach ostatnio coraz częściej spotkać można produkty wypiekane tradycyjnymi metodami i niezawierające chemicznych domieszek poprawiających ich trwałość. Dlaczego warto je kupować? W jaki sposób one są produkowane? Jak działa rzemieślnicza piekarnia?
Co nabędziemy w tradycyjnej piekarni?
Jak łatwo stwierdzić, tradycyjna piekarnia w większych miastach (takich jak np. Kraków) swoją ofertę opiera na rzemieślniczych chlebach. Zazwyczaj bywają pieczone na zakwasie, choć łatwo kupić poza tym pieczywo na drożdżach. Poza tym miłośnicy rzemieślniczych piekarni często sięgają po chleby, które w ostatnich latach wycofano ze sklepów – na przykład precle. Rzemieślnicze pieczywo dostarcza często także najróżniejsze nasiona lub rodzynki.
Atuty wyrobów z tradycyjnej piekarni
Powodem popularności tradycyjnego chleba okazuje się w szczególności jego aromat – jeśli o to chodzi wypada znacznie lepiej niż chleby z fabryki. Atutem opisywanego pieczywa jest też charakterystyczna dla niego różnorodność – wśród dziesiątek odmian wszyscy ludzie kupią wyroby dostosowane do swoich potrzeb. Nie można zapomnieć również tego, że wypieki, które oferuje rzemieślnicza piekarnia są dużo zdrowsze, bowiem nie zawierają niebezpiecznych dla naszego organizmu syntetycznych ulepszaczy.
Dane adresowe:
Piekarnia Pochopień
ul. Kochanowskiego 22
31-127 Kraków
Tel.: 12 633 75 02
E-mail:
[email protected]